Хуманитарна фондација „Хуманист“ заједно са највећом циркуском трупом на Балкану „Циркус аниматорима“ и школом Драгојло Дудић са Звездаре, организовала је први хуманитарни дечији фестивал под називом „Загрли“.
Кроз пројекат превенције говора мржње и насиља на интернету, дечији фестивал је једна од акција која утиче на свест и развој деце када је online насиље у питању.

„Одушевљени смо одзивом деце и родитеља који прате целу кампању „Загрли“, нарочито сам поносан на то да смо уклопили све сараднике који имају исте циљеве. Трупа „Циркус аниматори“ су незаборавна и на Балкану заиста јединствена екипа која чини чуда и држи пажњу деце све време. Фестивал је трајао четири сата а деца нису показала ни минимум незаинтересованости. Кроз игре без граница, дружење са кловновима, мађионичарима, дзиновима, роботима, ваздушној и плесној акробатици, одушевљењима није било краја. Фестивал је завршен спектакуларним ватреним перформансом.“ – истакао је Бранислав Симић, оснивач фондације „Хуманист“ и организатор „Загрли дечијег фестивала.

Фестивал је посетило преко хиљаду малишана, њихових родитеља, а подршку су дали многи инфлуенсери, јавне личности и медији.

Пројакет „Загрли“ већ две године има за циљ превенирање „cyberbullying“-a.

У сарадњи са Звездарском основном школом „Драгојло Дудић“ ученици ове школе су већ укључени у све акције кампање.