У складу са претходним договором постигнутим на састанку са представницима Града Београда, Градска општина Звездара, уз подршку Црвеног крста Звездара, организације ИДЦ – Иницијативе за развој и сарадњу и Мобилног тима за инклузије Рома ГО Звездара, је након утvрђивања тачног броја породица, извршила поделу хуманитарне помоћи становницима нехигијенског ромског насеља у Булевару краља Александра, у близини окретнице трамваја, у ком се 23.2.2023. године догодио пожар.

 

Поделом, у којој су учествовали представници ГО Звездара, Црвеног крста Звездаре и ИДЦ – Иницијативе за развој и сарадњу, је обухваћено 10 породица са 37 чланова, од укупно 12 породица које живе у овом насељу. преостале две породице које нису биле у насељу време поделе ће хуманитарну помоћ преузети у Црвеном крсту Звездара наредних дана.

 

Хуманитарну помоћ која је испоручена породицама чине: пакет хране (10 кг), пакет слаткиша (1 кг), прекривач (нови), половна гардероба (око 15 кг по породици), нова обућа за децу и следовање дневне ужине (суво воће, бонжита) – по члану домаћинства.