Хуманитарни дечји фудбалски турнир „За Сергеја“, у организацији Градске општине Звездара и Дечије фудбалске асоцијације/Мини-Макси лига, биће одржан у суботу, 9.10.2021. од 9 до 17 сати, у Балону Спортског центра „СОС“,  Цветанова ћуприја бр.117ж у Великом Мокром Лугу. На турниру, који је организован како би се прикупила средства за лечење тешко болесног десетогодишњег Сергеја Милићевића, играће његови вршњаци, деца узраста до 10 година.

Турнир је део обележавања Дана Општине Звездара, 16.октобра а подршку овом хуманитарном спортском догађају даће великани српског фудбала, дугогодишњи фудбалски тренер Љубиша Тумбаковић, прослављени фудбалер и тренер Владимир Петровић Пижон и други.

Придружите нам се 9.октобра и помозите да скупимо новац који ће помоћи Сергеју у његовој храброј борби против најопаснијег невидљивог непријатеља.

На самом турниру,  биће постављена кутија за прикупљање добровољних прилога а Сергеју можете помоћи и слањем СМС на број 1119 на 3030 или уплатом на динарски рачун:

160-6000001216645-30

 

Дечаку Сергеју Милићевићу неопходна је помоћ свих нас како би успео да победи болест, и избори се за што квалитетнији живот и срећније детињство. Сергеј има само десет година и болује од тумора на мозгу. Претходних десет година се лечио на клиници Ацибадем у Истанбулу. Имао је бројне интервенције: хемотерапију, зрачење али и три операције.

Ове године је дошло до рецидива болести и потребе за поновном хитном хирушком интервенцијом. Такође, као наставак лечења, неопходна је хемотерапија у таблетама коју је утврдила молекуларна анализа тумора. Планирана је вишемесечна терапија, док на месечном нивоу лекови коштају 4.200 евра. Укупно, Сергеју је за лечење потребно 65.000 евра.

У јулу ове године, Сергеј је са својим родитељима отпутовао у Истанбул на контролни преглед, али током боравка заразили су се короном, коју отац малишана није успео да преживи.

Сав новац који је породица прикупљала за лечење Сергеја био је преусмерен на трошкове лечења Сергејевог оца, Саше.