Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић присуствовао је подели пакета огревног дрвета породицама избеглих и интерно расељених лица који су смештени у Колекивном избегличком центру у улици Љубише Миодраговића у Миријеву. Подели су присуствовали и помоћник председника Ненад Николић и члан општинског Већа задужен за социјална питања Мирослав Мариновић.

 

Овом приликом 8 породица је добило пакете огревног дрвета чиме је завршена подела у оквиру које је укупно 39 домаћинстава избеглих и расељених на Звездари добило огрев у количини од по 2.1 просторног метра  како би им се на тај начин обезбедило сигурно грејање током зимског периода.

 

Средства за огрев у износу од 975.000,00 динара обезбедио је Републички Комесаријат за избеглице, а Градска општина Звездара је поделила огревно дрво након спроведеног Јавног позива избеглицама и расељеним лицима за доделу помоћи у огреву од 28.11.2022. године.

 

На територији Звездаре има око 4500 расељених и избегих лица којима Градска оптина Звездаре помаже и пружа подршку кроз различите општинске пројекте.