Поводом празника Видовдана данас је, на тргу испред ГО Звездара, одржана манифестација „ДАХ видовданских слика”.

Манифестацију, коју реализује Удружење за очување културне баштине ДАХ, у сарадњи са Општином Звездара, отворио је председник Градске општине Звездара Владан Јеремић, а програм је водила Драгана Вујасиновић, председник Организационог одбора манифестације.

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је поздравио присутне учеснике истакавши досадашњу добру сарадњу Општине Звездара и Удружења „ДАХ” у реализацији култирних садржаја који су намењени грађанима Звездаре.

„Посебно нам је задовољство да данас, захваљујући Удружењу за очување културне баштине „ДАХ” имамо прилику да присуствујемо манифестацији која је посвећена Видовдану,, једном од најзначајнијих празника у српској историји и култури.  Обележавајући Видовдан Општина Звездара и Удружење „ДАХ” настоје да, негујући традицију, грађанима Звездаре пруже нове културне садржаје који треба да подстакну ствараоце на стварање нових дела у области културе. Градска Општина Звездара настоји да помогне реализацију што већег броја културних садржаја, а тако ће бити и убудуће”-рекао је Владан Јеремић-

У оквиру манифестације, на платоу испред Општине Звездара, одржана је изложба слика и пригодан културно-забавни програм у коме су учествовати:

Плесни ансамбл Клуба пензионера „Дринка Ћурковић” са Звездаре и песник Раде Раичевић, а своје радове су изложили акварелисти Виолета Марковић и Влада Зорић, сликари Јелена Велимировић, проф. Живоин Велимировић и Марија Остојић, као и уметнички фотограф и писац Божидар Витас.

Манифестацији су присуствовата и деца из МНРО Звездара која су учествовала на одржаној књижевној вечери посвећеној Мирославу Мики Антићу.