Под покровитељством Градске општине Звездара, друга самостална изложба минијатура под називом “Дух неких прошлих времена”  биће изложена за викенд, 13. и 14. маја у општинској шалтер сали. Аутор изложбе је Гордана Станојевић, Звездарка која је овим хобијем, прављењем минијатура, почела случајно да се бави пре три године и од тада урадила 39 минијатура.Она каже да јој за једну минијатуру треба од две недеље до три месеца.

“Све је кренуло од једног малог фењера који сам замислила да ставим изнад неке капије или врата. Након што сам њега направила, идеје су се само ређале и тако је настао први шпорет смедеревац , потом и стари креденац, и они су одредили правац за даље и најтраженији су. Тако да до сад имам урађених 12 шпорета, пар креденаца, због којих сам добила комплимент да сам „чуварка огњишта“, каже Гордана Станојевић и додаје да су све минијатуре ручно рађене, од ока и уз помоћ лењира.

 

Градска општина Звездара и ауторка позивају све грађане да током викенда у термину од 13 до 19 сати посете изложбу и уживају у 11 различитих минијатура од чега ће 6 бити на продају.