Волонтерски сервис Звездаре ће у среду, 15.децембра у 12 часова, у Галерији „Миљковић”, Булевар краља Александра 298, поставити изложбу плаката под називом „Поруке за лакшу и лепшу 2022.годину“  са новогодишњим порукама суграђана.

Идеја за изложбу настала је спонтано на различитим радионицама које је у 2021. организовао Волонтерски сервис Звездаре у својим просторијама и у вибер формату. Поруке су исписивали суграђани свих генерација- најмлађа Јулија има 5 а најстарија Весна 74 године.  Од пристиглих више од 50 порука, изабрано је 33. Верујемо да ће бар нека од њих бити подршка и помоћ  посетиоцима изложбе како би заиста 2022. година била лакша и лепша, креативнија и инспиративнија од ове која полако измиче.

Волонтерски сервис се захваљује свим учесницима који су својим порукама допринели да ова изложба успе а Средњој школи Дрво АРТ Београд посебно за опрему. Све поруке које су доступне носе пре свега људску и социјалну вредност, понеке чак и уметничку. Посетиоци треба да процене сами али у сваком случају, сваку од њих вреди запамтити и применити.

Посебан допринос су дали волонтери који су ручно исписивали поруке на плакатима: Лазар, Хана, Јелена и Александар.

 

Изложба порука није завршена будући да је последњи изложени пано празан и остављен посетиоцима изложбе да испишу своје поруке. Шетња кроз изложбу „Поруке за лакшу и лепшу 2022. годину“  замишљена је као шетња подршке, помоћи и инспирација свим посетиоцима, без обзира колико имају година. Заједничко свим порукама је да много тога можемо сами да учинимо за себе у свакодневном животу и да од себе треба највише и да очекујемо.

 

Такође, ни излагањем у „Миљковићу”, изложба неће бити завршена. Након овог звездарског простора, Волонтерски сервис планира да изложба буде „на точковима“, да обилази школе, клубове за старије, општине, установе које нас позову да промовишемо оптимизам, активизам и личну одговорност сваког од нас како би живели квалитетније, задовољније и имали добар осећај у „сопственој кожи“. Обратите се Волонтерском сервису Звездаре (volonterski.servis@zvezdara.org.rs)  и, после празника- изложба ће доћи и у Ваш простор.

 

Изложба се реализује у сарадњи са Библиотеком града Београда- Одељењем „Вук Караџић” и у складу са актуелним епидемиолошким мерама.