У оквиру кампање „16 дана активизма против насиља над женама“, обележава се 01. децембар, Светски дан против АИДС-а са циљем да подстакне добровољно поверљиво саветовање и тестирање,  информише јавност о савременим трендовима превенције ХИВ-а којима се умањује утицај фактора ризика и стопа појаве нових инфекција и да притом изгради позитиван став и солидарност друштва према особама које живе са ХИВ-ом.

Тим поводом се у четвртак, 01.12.2022. године, са почетком у 18:30 часова, библиотека Бранко Миљковић, Звездара, Булевар краља Александра 298, отвара изложба “Солидарност пре свега!” која ће трајати до 09.12.2022. године. Изложба обједињује радове слободних и академских уметника уз музички програм ученика/ца основне музичке школе Владимир Ђорђевић и бесплатне кондоме за посетиоце.

Изложба је део пројекта “Солидарност пре свега!”, који спроводи Асоцијација за помоћ женама угроженим ХИВ-ом и члановима њихових породица „ЖЕНА ПЛУС” и АС Центар за оснаживање младих особа које живе са ХИВ-ом и АИДС-ом, уз подршку Градске општине Звездара и партнере: Библиотека града Београда – Бранко Миљковић, Звездара, Основна музичка школа Владимир Ђорђевић, Добротворна фондација Српске Православне Цркве – Човекољубље, Удружење Сви на Вагу!, Удружење више од помоћи – АИД+, Унија организација Србије које се баве заштитом особа које живе са ХИВ-ом и АИДС-ом и Савез удружења пацијената Србије.