Изложба „Заборављена Звездара”, у организацији Друштва за креативне иницијативе „Рекреакта” биће отворена у понедељак, 17.10.2022. у 18.30 сати у Библиотеци „Бранко Миљковић”, Булевар краља Александра 298. Реализација пројекта „Заборављена Звездара” суфинансирана је средствима из буџета Градске општине Звездара.

 

Изложба „Заборављена Звездара’ има циљ да кроз дигитални, мултимодални и мултимедијални приказ јавних напуштених и заборављених простора на територији општине Звездара скрене пажњу јавности на значај очувања идеја и језика архитектуре као чувара културног наслеђа у савременим друштвеним, политичким и медијским околностима.

 

У оквиру изложбе биће представљене најбоље фотографије разноврсних простора, индустријских објеката, јавних површина,  али и кућа у приватном власништву, заборављених, оронулих и самих са Звездаре. Материјал приказан у оквиру ове изложбе представља само скроман одабир објеката, попут зграде РТС-а, ресторана Бели Багрем, железничке станице Вуков споменик, војног објекта у улици Велимира Рајића, фабрика и циглана које више не постоје и др.

 

Ауторски тим се нада се да ће изложба бити и додатни подстицај повезивању локалне заједнице и надлежних служби у заједничком циљу ка изналажењу решења за обезбеђивање уређеније животне средине и заштиту локалног културног наслеђа.

 

Посетиоци могу да погледају поставку сваког радног дана у периоду од 17. до 28. октобра 2022. од 8-20 и суботом од 8-14 сати.

 

Више на:

https://rekreakta.rs/

https://www.facebook.com/RE.KreAKTa/

rekreakta@gmail.com