У МЗ „Липов лад”, манифестацију Дани сениора на Звездари обележила је несвакидашња представа „Генерална проба живота“ Сениор Театра и глумачка екипа од 65 до 78  година. Поруке ове представе су на најбољи начин послале „сребрне поруке“ које су и мото манифестације Дани сениора на Звездари.

 

У тренутно јединственој представи на овим просторима  сениорке 65+ кроз своје исповести и драмску игру износе сећања која датирају од најранијег детињства до данашњих дана. Сећања на једно незаборавно време и земљу у којој су рођене, одрастале и живеле. Пред публиком оне на аутентичан начин отварају своја срца и своје душе, износећи делове свог живота саткане од рада, труда, љубави, мржње, патње и радости. Постдрамски театар, театар апсурда Јонеска и Бекета и фрагментална драматургија су обликовали ову представу која говори о многим заблудама и апсурдним ситацијама времена у коме смо живели. Публика је током извођења аплазом поздрављала фрагменте из представе који су дело и њихових живота и сећања. Много смеха, носталгије, пркоса свакодневним проблемима и радости која мора да победи, најважније су поруке са ове представе.

 

Извођење позоришне представе „Генерална проба живота“ Сениор театра промовише културу сећања и старења, креативност и драгоценост сениора у животу наших породица и заједнице као недовољно отворених ризница њихових аутентичних  сведочења о догађајима, успоменама и сећањима на време које је прошло. Личне приче десетак сениора чине колаж заједничке приче једне генерације која има своје „Сребрне поруке“ и вредност које треба чути.

 

У представи глуме сениорке аматери: Славица Миленковић, Гордана Маринковић, Јадранка Чизмић, Нада Марковић, Љиљана Анђелковић, Верица Ђурић, Бранкица Батањски, Слободанка Перовић, Данче Тришић и Бранка Касалица Хајдуковић. Редитељ представе је Милош Видовић.