Градска општина Звездара расписује додатни Јавни позив за младе Роме и Ромкиње из Београда у оквиру кога могу да се пријаве за обуке за занате и дигитални маркетинг.

 

Пројектом је планирана обука 30 корисника за неке од заната (из области угоститељства, трговине, одржавања простора, грађевинарства, салони лепоте и слично) и 15 корисника за дигитални маркетинг, уз претходни кратак курс енглеског језика. Jавни позив траје до 29. јуна 2022. године, предвиђено је да се још барем 8 кандидата упути на обуке за занате и још барем 3 на дигитални маркетинг, уз претходни курс енглеског језика. Курсеви се похађају непосредно након истека јавног позива. Образац за пријаву можете преузети на општинском сајту или на инфопулту Градске општине.

 

Јавни позив је део пројекта „Запошљавање Рома у Београду на пословима развијеним током пандемије КОВИД 19“. Предвиђено је запошљавање 30 Рома и Ромкиња након обука, где ће прве две плате послодавцу бити субвенционисане из средстава пројекта. Средства издвојена за овај пројекат износе 100.000 евра, реализује га Градска општина Звездара у партнерству са удружењем „Отворено срце“ из Београда. Пројекат траје до краја октобра 2022. године и део је програма „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији’’- Иницијатива за инклузију 3, који се спроводи у оквиру Немачке развојне сарадње. Програм реализује Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

 

У прилогу:

Додатни Јавни позив за Роме и Ромкиње за обуке

Образац за пријаву – додатни Јавни позив