Представници удружења „Сви на вагу”, предвођени нутриционистом Милком Раичевић, реализовали су „Кафић Здравић”,  у Основној школи „Драгојло Дудић“. Догађају је присуствовао председник Градске општине Звездара Владан Јеремић.

„Поносни смо што смо средствима из буџета помогли реализацију пројеката чији је циљ учење деце здравим начинима исхране и надамо се да ћемо овакве пројекте и убудуће заједнички реализовати”-рекао је Владан Јеремић. Он се овом приликом захвалио Милки Раичевић и директорки школе „Драгојло Дудић“ Данијели Павић што, у сарадњи са Општином Звездара, организују пројекте који су усмерени на развијање здравог начина исхране код деце.

 

Данијела Павић је истакла добру сарадњу са Општином и тимом „Сви на вагу“ и значај оваквих пројеката који се баве, пре свега, превенцијом телесних деформитета и гојазности код деце, а то је значајно како за школу тако и њене ученике.

 

Милка Раичевић је рекла да се захваљујући Општини реализују два пројекта: „Здрав сваки дан“, намењен ученицима од првог до четвртог разреда, и „Загризи здраво“, намењен ученицима од петог до осмог разреда. Она је додала да је у „Кафићу Здравићу” презентовано знање стечено кроз предавања и радионице ова два пројекта који су финансирани из буџета Градске општине Звездара.