„Како помоћи болесном детету“ била је тема шестог од укупно 12 предвиђених предавања у оквиру „Школе родитељства“ коју организује Градска општина Звездара.

 

Др Алекдсандра Митровић, педијатар са дугогодишњим међународним искуством, осврнула се на изузетно значајну тему, а то је како се понашати када је беба болесна, која су здравствена стања ургентна и захтевају одлазак лекару, а која су она у којима сами родитељи могу да одреагују, као и који је адекватан начин у односу на симптоме које дете испољава.

 

Највише страха код родитеља изазива температура, каже др. Митровић и додаје да је значајно да се детету уколико је температура преко 38 дају антипиретици али да се обавезно за савет о количини и леку питају педијатри. Чест проблем са којим беба дође из породилишта је запушен носић и то је једно од стања које је учестало, додаје докторка . Присутни су добили савете шта урадити у том случају, како указати прву помоћ детету док не дођу до лекара, како помоћи детету које кашље, када кашаљ брине. Полазници „Школе родитељства“ су овом приликом чули и током презентације видели како изгледа црвено грло и шта треба урадити у том случају. Говорилио се и о прехладама код беба , коњуктивитису и најчешћим кожним инфекцијама код деце.

 

Следећи сусрет заказан је за уторак, 31.мај када ће се говорити о Исхрани. Стручњаци ће показати практично како се прави формула, правилан положај за дојење, као и како се праве прве кашице.

 

Позивамо све заинтерсоване маме и тате, као и труднице и њихове партнере да се придуже предавањима која се одржавају сваког уторка и четвртка од 17 сати у згради Општине. Улаз је слободан.