Комисија за родну равноправност председника ГO Звездара се и ове године прикључује глобалној светској кампањи „16 дана активизма против насиља над женама“, па је данас тим поводом у Шестој београдској гимназији, пред великим бројем ученика, одржано едукативно предавање “Избор партнера – ко кога бира и зашто?” које су одржале Јадранка Милошевић и Снежана Милошевић Јешић из Центра за образовање и културу.

 

Догађају су присуствовали заменик председника Градске општине Звездара Драгана Ђурић, председница Комисије за родну равноправност председника ГО Звездара Ивона Фуштић, директорка ГЦСР Београд Силвија Алавања, руководилац ГЦСР Београд-Одељење Звездара Наташа Попадијак и директор Шесте београдске гимназије Радисав Милић.

 

Присутне је поздравила Драгана Ђурић која је рекла да Градска општина Звездара дуги низ година организацијом различитих активности  учествује у кампање „16 дана активизма против насиља над женама” и истакла да је проблем насиља над женама проблем и појединаца и друштва у целини.

„Градска општина Звездара сваке године током ове кампање организује низ догађаја који треба да привуку пажњу јавности на проблем насиља над женама, јер жртве тај проблем често не пријављују због стида који имају или због страха. Ова едукација којој данас присуствујете треба да вам помогне у избору партнера, јер је то веома важно за касније”-рекла је Драгана Ђурић.

 

На предавању су ученици имали прилику да чују да је природно да у различитим фазама живота бирамо партнере за дружење, пријатељство и љубав.

Присутни су могли да чују низ предлога које се методе могу примењивати и у којој фази одрастања и сазревања. Колико избор партнера зависи од нас самих а колико је то модел који носимо у својој бити? Како превазићи тај несклад?

Предавање је једна врста превенције да би се избегао погрешан избор партнера а самим тим и насиље које се може догодити у таквој вези.

 

 

Данас је почело и пријављивање за бесплатне гинеколошки прегледи за жене са пребивалиштем на Звездари без здравствене књижице, које је организовала Комисија за родну равноправност Градске општине Звездара, у сарадњи са Домом здравља Звездара. Пријаве: од 25.11. до 10.12.2022. у периоду од 08 до 15 часова. Број телефона: 011/3405 986, а у 18.30 сати-„Вече поезије под називом „Дај ми крила“ и затварање изложбе слика две сликарке, биће одржано у Библиотеци „Бранко Миљковић”, Булевар краља Александра 298. У програму учествују деца и одрасли (чланови Удружења „Дах”) као и председник ГО Звездара Владан Јеремић.