У организацији Kултурно уметничког друштва „Свети Сава“ из Београда и Градске општине Звездара у понедељак, 4.7. од 20 сати на тргу испред ГО Звездара биће одржан концерт у оквиру 10. Међународног фестивала фолклора ”Belgrade Award” који је проглашен за првих пет најбољих ФИДАФ фестивала на свету. Увертира за концерт биће наступ A cappella Famos grupe која ће извести химну „Боже правде” и неколико пригодних песама. Улаз је слободан.

 

Истог дана у 11 сати у општинској Сали за венчања, улица Ћирила и Методија 2а, председник Градске општине Звездара Владан Јеремић, са сарадницима, примиће председника ФИДАФ сектора за Европу Каталин Оанчеа, који је гост Београда, и учеснике Фестивала.

 

На 10. Међународном фестивалу фолклора ”Belgrade Award”, који се одржава од 1.до 7. јула, наступају најбољи светски ансамбли који ће представити домаћој публици традицију и културу света кроз игру, песму и музику. Учесници фестивала су фолклорни ансамбли из Мексика, Румуније, Туниса, Турске, Пољске, Грчке, Индије, Молдавије, Бугарске, Индонезије и Србије.

 

Фестивал се организује уз подршку Града Београда – Секретаријата за културу и Секретаријата за привреду, Градске општине Звездара, ТОБ, ТОС, Министарства културе и информисања РС.

 

Финални такмичарски концерт на Тргу републике започеће дефилеом кроз Кнез Михаилову улицу у 19 сати (планирана је шетња до Трга републике где се одржва концертни програм).

Такође 6. јула, пре међународног такмичења, биће одржано и национално такмичење фолклорних ансамбала из Србије, а победник ће 2023. године представљати Србију на међународном делу такмичења ”Belgrade Award”.