Нова еко радионица удружења „Звездарски еколошки центар” – ЗЕЦ и „Чувари заната” одржана је на тему „Еколошки волонтеризам (активизам) као вид  едукације и релаксације“.

14.фебруар -Светски дан очувања енергије-У еко календару фебруар је у знаку очувања свих видова енергије што за еко активисте значи подизање или буђење свести о значају очувања енергије, а циљеви које постављају су у контексту штедње и реупотребе у сваком облику са акцентом на уштеду енергије, енергетске ефикасности и употребе (замена конвенционалних облика енергије) обновљивих извора енергије.

На радионионици су израђени уникатни украсни облици за параване које ће бити декорисани (раније започета припрема/обрада). Одбачени ентеријерни паравани  ће бити искоришћени за изложбу, уз коришћење комбиноване технике, од старих паравана, уз помоћ канапа, лепка, јуте и вредних руку учесници ће добити леп и оригинални постамент за изложбене експонате.

Као и друге врсте креативног рада и овај има „антистрес“ дејство и чини да сеони који га обављају опусте и забораве на дневне бриге, што је у овом моменту свима више него потребно.

Основни циљ радионица је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања и одбране животне средине и здравља људи и планете Земље , кроз едукативно – креативни и релаксирајући приступ.

Следећа бесплатна еко радионица под називом „Креативна одговорност – може свако јер је лако“ биће одржана у четвртак 25. фебруара 2021. од 18-20 сати у „Клубу 503“, Бул. краља Александра бр. 503. За све учеснике радионица је обезбеђен радионичарски материјал, заштитне маске и освежење.- поручују организаторке Биљана и Бојана.