Уочи предстојећих новогодишњих и божићњих празника, настављајући традицију предпразничних активности и даривања, Волонтерски сервис Звездаре и ове године, почев од 24.новембра до 20.децембра, сваког уторка (осим у четвртак, 24.11.) од 11 до 12,30 часова, у просторијама Сервиса (Булевар краља Александра 395), организује креативне радионице на којима ће заинтересовани суграђани свих генерација моћи да украшавају предмете од дрвета, пластике и стакла, праве празничну декорацију за свој животни простор као и различите пригодне поклоне. Све што направе на радионици радионичарке Зорица, две Гордане, Биљана и Сунчица као и учесници, завршиће средином децембра на штанду традиционалног Хуманитарног новогодишњег базара који организује Волонтерски сервис, а сав приход је намењен породицама као помоћ за лечење двоје деце.

 

Улаз на креативне радионице је слободан али ограничен, а заинтересовани суграђани могу да се пријаве на број телефона канцеларије Волонтерског сервиса Звездаре радним данима од 9 до 13 часова на број 011/286 44 26.

У оквиру припрема за реализацију програма новогодишњих креативних радионица, у петак 18.новембра у Сервису је одржан  састанак радионичарки и прва радионица на којој су подељена задужења, направљен „инвентар“ набављених материјала као и план израде поклона и украса.

 

Позивамо суграђане свих генерација да учествују активно у радионицама као и да, уколико имају, донесу у просторије Сервиса „распарену“ дугмад, стаклене, пластичне или дрвене перле, чипку, рестлове текстила, различите шишарке, плетене корпице, вуницу и сл. Сав материјал ће бити употребљен на креативним радионицама које су прилика да нам предпразнични дани буду време даривања и дружења, радости и солидарности са онима којима су наша помоћ и подршка потребни.

 

Материјал за радионицу је обезбедила Градска општина Звездара, а учесници са собом треба да понесу своје идеје, машту и жељу да науче нешто ново. Ове године, радионице су подршали и правници, генерација која је 1977.године уписала Правни факултет Београдског универзитета у Београду, куповином материјала- текстила, трака, чипке и тила за израду поклона.