Кућица здравља, својеврсна мобилна амбуланта која свим грађанима Србије омогућава да потпуно бесплатно и без заказивања провере своје и здравље своје деце, почела је са радом данас на општини Звездара, на адреси Николе Груловића  14, у насељу Велики Мокри Луг, где ће за све грађане бити отворена у радном времену од 8 до 16 часова у наредних 7 дана. Догађају је присуствао  председник ГО Звездара Владан Јеремић .

 

„Наставак одличне сарадње Градске општине Звездара и Дома здравља Звездара своју потврду имаће у реализацији новог заједничког пројекта Кућица здравља, који ће омогућити становницима Звездаре да у наредних седам дана преконтролишу своје здравље. Градска општина Звездара препознала је значај јавног здравља односно примарне здравствене заштите својих суграђана тако да након реновирања четири амбуланте и донације савремених апарата ДЗ Звездара, настављамо да заједнички бринемо о здрављу Звездараца. Позивамо вас да искористите могућност и без чекања обавите све прегледе који су доступни у Кућици здравља.“, изјавио је Јеремић.

 

Мобилна амбуланта је на територији општине Звзедара радила у три наврата чиме је могућност да се прегледа без заказивања и књижице искористио већи број становника Звездаре.

 

Четвртак, 09. 05.2024. на Звездари је резервисан за пензионере када ће старији суграђани поред савета о правилном узимању терапије, правилној исхрани и здравим стиловима живота, моћи да измере крвни притисак и шећер у крви и ураде ултразвук каротида.