У  Кафе галерији „Кабинет Арк“, адреса Милана Ракића 23, у уторак, 28. јуна 2022. године, са почетком у 20 сати, биће организован књижевни сусрет са Аном Вучковић Денчић, списатељицом, новинарком и сценаристкињом. Књижевни сусрет је део пројекта Удружења „Арк“ који је суфинансиран из буџета Градске општине Звездара, под називом „Културни клуб“. Клуб jе замишљен као културни простор у коме ће посетиоци моћи да чују и размене информације о најновијим трендовима у уметности, књижевности и кинематографији.

 

Вечерашња гошћа је Звездарка, урбана млада жена, која је своју прву кратку причу „Љуљашка”, за која је добила награду „Борислав Пекић”, написала још у средњој школи. Поред Пекићеве награде за младог књижевног талента, њен роман првенац „Епоха липса јучебио је у ужем избору за НИН-ову награду 2003. године. Збирка прича „Плишани солитер” ушла је у ужи избор за Награду „Исидора Секулић” 2007. године.

 

На књижевном сусрету посетиоцима ће бити представљен роман „Југослав”, веома лична прича коју су изнедриле емоције везане за оца и некадашњу Југославију, јер како сама каже, писање за њу има снажно терапеутско дејство.

 

Ана Вучковић Денчић је завршила драматургију на Факултету драмских уметности и мастер из филмологије. Ради као новинарка Радио Београда, у Редакцији за културу и поред романа и кратких прича пише колумне за Сити магазин, уређује и води више емисија на Радио Апарату, алтернативној интернет радио станици.

 

Интервју са Аном ће водити Дана Ћирић, песникиња и професорка српског језика и књижевности и Бранислав Јевић, продуцент и сценариста. Дана Ћирић је објавила више књига песама, пише кратке коментаре о прочитаним књигама које објављује на фејбук страници Књижевност, култура и уметност. Бранислав Јевић је продуцент више филмова – Поред тебе,. Поред мене, Шишање, Шејтанов ратник.. који су освојили престижне међународне награде у кинематографији.

 

Позивамо Звездарце који воле добру књигу да вече проведу у пријатном друштву и амбијенту баште  Кафе – галерије „Кабинет Арк“, упознаjу се са књижевним опусом младе књижевнице и учествују у размени читалачког искуства. Улаз је бесплатан.