У току је писање кратких прича и поезије које млади књижевни аутори  припремају за конкурс за кратку причу и песму. У међувремену, организаторке из Удружења „Ризница речи“, Радица Смиљковић и Дана Ћирић су за њих припремиле низ занимљивих и инспиративних садржаја. Најпре ће, 4. маја у Седмој београдској гимназији организовати занимљиву радионицу уз подршку бубњара, инструменталисте Горана Љубоје Трута. Ритмичност у поезији ће увежбавати уз музички ритам и своје текстове читати уз музичку пратњу. Ова вежба ће им помоћи да побољшају ритмичност у стиховима, и да унапреде вештине презентације свог књижевног стваралаштва.

 

Књижевни сусрет са Гораном Хаџи-Боричићем, професором српског језика и књижевности, аутором књиге „Приговори да те видим“, из едиције популарна лингвистика, заказан је за 11. мај у 18:30, у Библиотеци „Бранко Миљковић“. Аутор ће младе на шармантан и духовит начин провести кроз одговоре на питање „Шта твој говор говори о теби?“. Пролећно освежење текстовима даће боравак и писање у природи и планирана посета Астрономској опсерваторији на Звездари 17. маја, а последње две радионице писања ће бити одржане у Библиотеци „Бранко Миљковић“, 23. и 31. маја.

 

У плану је и ћаскање у књижевној башти са дугогодишњом чланицом жирија за оцену радова на конкурсу за кратку причу и песму на Звездријади, Даницом Вукићевић, добитницом „Нинове“ награде за роман „Унутрашње море“.

 

Своје кратке приче и песме, млади могу да доставе на адресу riznicareci@gmail.com. Свечана додела награда најуспешнијим ауторима на Конкурсу за кратку причу и поезију 2021/2022 биће организована после 20. јуна.