Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је са сарадницима у Спортском центру „Олимп-Звездара” уручио новогодишње пакетиће, поклон Градске општине Звездара, присутним малим Звездарцима, рођенима од 1.марта 2016. до 31.децембра 2021.године, који нису уписани у вртић.

 

Владан Јеремић је рекао да му причињава задовољство што има прилику да, у име Општине Звездара, дарује најмлађе Звездарце новогодишњим пакетићима који треба да им улепшају прве дане Нове године, пожелевши њима и њуховим породицама пуно среће и све најлепше у 2023. години.

 

Пред препуним гледалиштем Спортског центра „Олимп-Звездара” у програму су наступили ученици звездарских школа који су отпевали песме о Звездари настале током манифестације „Звездара у песми” и глумци „Пан театра” који су извели дечју представу „Мудро прасенце”. Најмлађи су представу пратили са великом пажњом и често желели да кажу мудром прасенцету како да надмудри вука и лију. Након програма, присутни родитељи, баке и деке су, са ваучерима које су добили од Општине, преузимали новогодишње пакетиће, а најмлађу су се фотографисали са Деда Мразом.

 

 

За набавку 10.900 универзалних новогодишњих пакетића слатко-сланог садржаје у буџету Градске општине Звездара за 2022. годину је издвојено 13 милиона динара, при чему је 9.048 пакетића подељено у звездарским вртићима (државним и приватним), 1350 је уручено деци за коју су пријаву поднели њихови родитељи или старатељи, а 502 новогодишња пакетића су дата деци збринутој у установама социјалне и здравствене заштите и цивилног сектора.