На платоу испред Општине Звездара, данас је, у организацији удружења „Сви на вагу“ и ГО Звездара, одржана манифестација Дан здравих навика, која је привукла пажњу бројних посетилаца.

 

Манифестацији је присуствовао председник Градске општине Звездара Владан Јеремић са сарадницима који је истакао дугогодишњу успешну сарадњу Општине и удружења „Сви на вагу” са којим се, кроз организацију ове и других манифестација, скреће пажња јавности на здрав начин живота, што је посебно важно када су у питању млади. Зато ће ГО Звездара наставити да подржава реализацију ове и сличних манифестација на којима велики број заинтересованих може проверити своје здравље и добити корисне савете у вези са њим.

 

Милка Раичевић из удружења „Сви на вагу” захвалила се Градској општини Звездара на успешној сарадњи истакавши да је, између осталог, захваљујући Удружењу „Жена плус” на манифестацији присутан и солиста опере Народног позоришта, Михајло Шљивић са својим ђацима из ЕТШ „Раде Кончар” којима предаје електротехнику.

 

Присутнима су биле доступне Призма ваге, мерење боди мас индекса – BMI, крвног притиска, гликемије у крви, базалног метаболизма, процента нагомилане васцеларне масноће, провера витаминско – минералног састава организма, а стручњаци су заинтересованима давали информације о уносу калорија у току дана.

 

Током манифестације на платоу испред Општине је био и „Кафић Здравић“ у оквиру кога је изложено воће које деца могу да носе као ужину у школу.

 

Деца из ОШ „Драгојло Дудић“ представила су оно што су научили о здравој исхрани током трајања два пројекта ,,Здрав сваки дан“ (пројекат за децу од 1 – 4. разреда) и „Загризи здраво“ (пројекат за децу од 5 – 8. разреда ) које је реализовало Удружење „Сви на вагу” у сарадњи са ГО Звездара.