Под покровитељством Градске општине Звездара а у сарадњи са Авив Парком Звездара, манифестација „Колико је тешка љубав“ биће одржана 29.02.2024. године у АВИВ парку Звездарa, Живка Давидовића 86, од 10:00 до 17:00 часова. Манифестацију заједнички организују Волонтерски сервис Звездаре, Удружење за превенцију гојазности „Сви на вагу!“, уз програм партнера: СУПС – Савез удружења пацијената Србије, Плави круг – Удружење за борбу против дијабетеса Града Београда,  АС Центар , Асоцијација за помоћ женама и деци угроженим ХИВ-ом – Жена плус и ХХУ „Хлеб живота“.

 

Посетиоци ће током манифестације моћи бесплатно да измере шећер, телесну тежину, крвни притисак, гликемију, базални метаболизам, проценат нагомилане мишићне -висцеларне масноће, да добију брошуре, упутства и смернице за здрав живот, а стручњаци ће заинтересованим грађанима уз консултације делити информације, савете, препоруке уз упућивања и усмеравања на доступне едукативне, социјалне и здравствене сервисе у локалној заједници за све грађане и пацијенте.

 

Жеља нам је да манифестација „Колико је тешка љубав“ обједини љубав у свему што нас окружује, а уједно и да открије колико вреди осмех детета и колико је општина Звездара допринела порасту наталитету и унапређењу квалитета живота деце и младих кроз своје програме помоћи и подршке али и  кроз друге активности утицала на побољшање квалитета живота звездараца.

 

Циљ манифестације је подизање свести друштва о значају јавног здравља, здравих и безбедних стилова живота, неговања људских права и слобода, уз усмеравање на доступне здравствене и социјалне сервисе у локалној заједници или дигиталном простору, који омогућавају бољу и лакшу приступачност здравственим услугама за све грађане.