Међународни дан младих, 12. август, обележен је данас у просторијама Удружења за помоћ МНРО Звездара, у Крфској улици.

Поред корисника услуга и њихових родитеља догађају су присуствовали представници Секретаријата за социјалну заштиту, Савеза удружења МНРО Србија, ГЦСР Одељења Звездара и други. У име Градске општине Звездара присуствовали су заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић и члан општинског Већа Мирослав Лазић.

Координатор Удружења МНРО Звездара Јасмина Еркер је упознала присутне са активностима Удружења и начином рада на радионицама које се организују за кориснике. Након тога, уручила је захвалнице представницима институција и организацијама које су помогле успешну реализацију активности Удружења МНРО Звездара.

Примајући захвалницу у име ГО Звездара Драгана Ђурић је рекла да Градска општина Звездара пуно пажње поклања пројектима који су намењени младима и особама са инвалидитетом и да је досадашња дугогодишња сарадња Општине са Удружењем за помоћ МНРО Звездара на највишем нивоу.

„Градска општина Звездара настоји да средствима из буџета омогући реализацију што већег броја програма и пројеката удружења који су везани за младе и особе са инвалидитетом, па је, између осталог, ове године определила и средства за реализацију програма „Наша машта може свашта” Удржења за помоћ МНРО Звездара.”-рекла је Драгана Ђурић и истакла да ће Општина и даље наставити да помаже реализацију сличних програма и пројеката.

Након тога, присутни су имали прилику да присуствују процесу штампања фотографија на шољама и торбицама и да се упознају са начином израде беџева, које обављају корисници Удружења МНРО Звездара.