На Међународни дан поезије, председник Градске општине Звездара Владан Јеремић примио је најмлађе чланове Удружења за очување културне баштине „Дах“ и њихову председницу Драгану Вујасиновић. Догађају је присуствовао и помоћник председника Саша Аврамовић.

 

Деца, иначе ђаци звездарских школа, извела су кратак програм у коме су рецитовали стихове наше чувене песникиње Десанке Максимовић, док им се председник Јеремић придружио стиховима песме „Можда спава“ Владислава Петковића Диса, чиме је симболично обележен Дан поезије.

„Посебно ми је задовољство што сам данас имао прилику да, захваљујући најмлађим члановима Удружења „Дах”, чујем песме једне од најпознатијих српских песникиња Десанке Максимовић.  Градска општина Звездара и Удружење „Дах, настоје да, негујући традицију, грађанима Звездаре пруже нове културне садржаје за које се надамо да ће подстаћи стварање нових дела у области културе. Градска Општина Звездара настоји да помогне реализацију што већег броја културних садржаја, а тако ће бити и убудуће”- рекао је Владан Јеремић.