У оквиру манишестације „Дани сениора на Звездари» у Мултимедијалној сали Театра „Вук” одржана је креативна психосоцијална радионица на тему, која је мото овогодишње манифестације – „Живот је леп”.

 

Поздрављајући присутне, Радмила Урошевић, шеф Одсека за социјалну заштиту ГО Звездара је рекла да мото овогодишњих 12. „Дана сениора” и радионице „Живот је леп” није изабран случајно будући да често заборављамо да све генерације имају много више разлога да се радују него што мисле и да је важно да освестимо своје изворе радости, да их негујемо, као и позитивну и проактивну животну филозофију.

 

На интерактивној међугенерацијској радионици, уз помоћ Марије и Милене, на којој је најмлађи учесник имао 15, а најстарија учесница 82 године, било је занимљиво чути међугенерацијске ставове на исту тему: који су извори лепоте, задовољства и среће у нашим животима.

 

И млађе и старије генерације су наводиле своје породице, пријатељство и дружење, блиске особе које волимо и које воле нас, боравак у природи, учење и посао који волимо.

Разговарало се о важности планова, животних циљева, хобија, избору занимања и партнера, уметности и спорта као важних извора лепоте у нашем животу, без обзира колико имамо година. У другом делу радиионице, учесници су исписивали своје поруке како живот може бити леп.

 

За све учеснике радионице, Општина је припремила пригодне поклоне.

 

Током наредна два дана, у петак и суботу, 22. и 23.септембра, у различитим просторима на територији Звездаре смењиваће се креативни, едукативни, уметнички и садржаји који имају за циљ да унапреде свест старијих суграђана о важности активности и активизма у пензионерским данима.

У петак 22.септембра, од 11 до 14 часова у Волонтерском сервису Звездаре, Булевар краља Александра 395, биће одржана међугенерацијска креативна радионица на којој ћезаинтересовани учесници, уз помоћ вештих радионичарки, рециклирати старе одевне предмете правећи торбе, несесере, висеће полице и сл. Све што буду направили на радионици, учесници ће понети са собом.

 

Покровитељ манифестације „Дани сениора на Звездари” је Градска општина Звездара, а пријатељи „Дана сениора“ су: Библиотека „Вук Караџић“ и Театар „Вук”.