Другог дана манифестације „Дани сениора на Звездари“  у уторак, 28.септембра под називом „Дан Геронтолошког друштва Србије“ представници Геронотолошког друштва, др Ирена Џелетовић Милошевић и проф Наталија Перишић су у Општини Звездара представиле активности ГДС представницима  удружења грађана чије су активности фокусиране на проблеме и потребе старије генерације, али и самим сениорима.

Поздрављајући присутне у име Општине, Радмила Урошевић је рекла да је важно информисање представника цивилног сектора са садржајем рада и програмима Геронтолошког друштва, међусобно упознавање и размена идеја, знања и искуства.

Представљајући рад Геронтолошког друштва Србије, др Џелетовић Милошевић је истакла да се управо геронтолошка мисао и пракса у Србији везује за оснивање и рад Геронтолошког друштва Србије (ГДС)  1973,г. и то на иницијативу Института за социјалну политику. Од свог настанка ГДС се бави научно истраживачким радом везаним за старију популацију и за старење, као и систематизовањем добијених резултата, непрестано доприносећи својим лобирањем и заговарањем у доношењу одговарајућих закона и прописа и стратешких докумената.

Проф др Наталија Перишић, професор на Факултету политичких наука, нагласила је драгоцену сарадњу Геронтолошког друштва са цивилним сектором, неопходне интеракције са свим партнерима који се баве старијима и њиховим проблемима. Она је упозорила колико је у свакодневном животу и стручном раду са сениорима важна квалитетна комуникација и разумевање њихових потреба и могућности..

Представници удружења која реализују креативне активности у које укључују сениоре и суграђанке средњих година, истакли су да им је јасно колико су ове активности корисне и лековите, јер и им сами кажу да би волели да радионице трају дуже и да им је важно дружење које остваре на њима.

Закључак Дана Геронтолошког друштва Србије је да је ова организација отворена за идеје и сарадњу са цивилним сектором, едукације на најразличитије теме које доприносе квалитетнијем и хуманијем животу. За заинтересоване појединце и удружења контакт је: gerontoloskodrustvosrbije@gmail.com. На крају скупа за све учеснике обезбеђен је користан инфо материјал и поклони- уникатне антиковид маске.

Трећег дана манифестације, у среду, 29.септембра у термину 12,00-13,00  часова у холу у амфитеатру  Београдске академије пословних и уметничких струковних студија, Краљице Марије 73 заказана је реализација радионице „Башта у саксији“.

Покровитељ манифестација је Градска општина Звездара а Пријатељи „Дана сениора“ су: Библиотека „Вук Караџић“, Театар „Вук“ и Београдска академија пословних и уметничких струковних студија.