Манифестација Дан здравих навика – СВИ НА ВАГУ, одржана је, пред великим бројем посетилаца, на тргу испред Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77. Манифестацију  је организовало Удружење за превенцију гојазности „СВИ НА ВАГУ“, у сарадњи са Градском општином Звездара.

Манифестацију је обишао председник Градске општине Звездара Владан Јеремић који је рекао да је ова, већ традиционална манифестација и овог пута, и поред високе температуре ваздуха, привукла велики број грађана заинтересованих за своје здравље.

„Градска општина Звездара, у сарадњи са удружењем „Сви на вагу”, већ више година реализује манифестацију „Дан здравих навика” са жељом да грађани могу бесплатно да провере своје здравље и добију корисне савете о здравим начинима живота. Општина ће и даље помагати реализацију и пружати подршку овој и сличним акцијама чију је првенствени циљ провера здравља становништва”-рекао је Владан Јеремић.

Према речима нутриционисте Милке Раичевић, оснивача удржења „Сви на вагу”, посетиоци су имали прилику да бесплатно преконтролишу здравствено стање организма и да на специјалним вагама провере телесну тежину, БМИ (Боди мас индекс), проценат висцеларне и мишићне масти, калоријски унос, а након резултата мерења могли су да добију и комплетан стручни савет у вези исхране. Посетиоци су могли и да се упознају са здравим производима које су имали приликуда дегустирају.

Током одржавања манифестације заинтересовани посетиоци су могли да се вакцинишу против вируса Ковид19 на вакциналном пункту у аутобусу који је био постављен на тргу испред Општине.

Због високе спољне температуре, за потребе манифестције Градска општина Звездара је обезбедила цистерну са пијаћом водом која је била постављена на тргу.