Манифестацијом „Добра земљо моја“, која је одржана у улици Милана Ракића, испред Шесте београдске гимназије, обележена је годишњица рођења овог нашег великог песника. Организатор манифестације је Удружење за очување културне баштине „Дах”, уз свесрдну помоћ Шесте београдске гимназије и њених ђака, а догађају су присуствовали председник ГО Звездара Владан Јеремић са представницима руководства Општине, ученици и запослени у Шестој београдској гимназији, представници ЈКП „Градска чистоћа“ и грађани.

 

Обележавање годишњице рођења Милана Ракића почело је у преподневним сатима када су одборници у Скупштини ГО Звездара Дејан Лазић, Ненад Абрамовић и Драгана Вујасиновић положили венац на гроб великог песника, на Новом гробљу, а настављено је поетским часом испред Шесте београдске гимназије.

 

На поетском часу присутни су имали прилику да чују делове опуса Милана Ракића, песника суштине, у чијим песмама се кроз иронију провлачи жудња за лепшим животом, и краља раскошних мисли и десетерца који и данас заслужује нашу велику пажњу.

Овом приликом је председница Удружења „Дах” Драгана Вујасиновић уручила захвалнице свима који су учествовали у обележавању овог дана, а на догађају је, у циљу међугенерацијске сарадње, наступио и ансамбл „Староградска Србија“, чланови удружења „Дах“.