Обука „Пут до успешног предузетника“, за 50 незапослених лица која желе да покрену сопствени бизнис, у организацији Националне службе за запошљавање, Градске општине Звездара и Београдске академије пословних и уметничких студија (БАПУСС), почела је данас и биће настављена у уторак 18. јануара, од 10 до 13 часов. у згради Београдске академије, у амфитеатру број 5, у приземљу зграде, ул. Краљице Марије 73. Обуку реализују стручњаци НСЗ.

Првог дана обуке стручњаци НСЗ су полазницима говорили о правним аспектима покретања сопственог бизниса, а током едукације ће бити обрађени и сви други аспекти покретаања сопственог бизниса. Полазници ће имати прилику да, поред осталог, добију одговоре и на питања како разрадити бизнис идеју, како написати бизнис план и моћи ће да се упознају са основама књиговодства.

Обука је намењена за људе који су годину дана на евиденцији НСЗ-а и имају бизнис идеје које ће самостално да реализују тако што ће конкурисати за бесповратна средства за покретање сопственог бизниса код НСЗ-а. Услов за добијање тих средстава јесте завршавање ове обуке која је за њих бесплатна. Могуће је добијање новчаних средства до 250.000 динара (за незапослене особе са инвалидитетом до 270.000 динара).

Након дводневне едукације, у уторак, 18.јануара, ће свим полазницима представници НСЗ и Општине свечано уручити уверења о успешно завршеној обуци.