Волонтерски сервис Градске општине Звездара позива ученичке парламенте основних и средњих школа са Звездаре да пријаве волонтерске акције које су организовали током 2022. године или да их организују до 20. новембра текуће године.

 

Позивамо вас да организујете волонтерске акције како би заједно градили друштво у којем су доброта, племенитост, учтивост и култура на првом месту. Испричајте вашу волонтерску причу у виду презентације, постера, кратког филма, фотографија и инспиришите одрасле и младе волонтере који ће бити присутни када се акције буду представљале на Међународни дан волонтера.

 

Подсећамо вас да можете организовати различите хуманитарне акције (турнир, представу, књижевно вече, концерт, ликовну колонију…), организовати чишћење или озелењавање дела свог окружења, помагати једни другима у учењу, научити баке и деке да користе телефоне, рачунаре, организовати представу и заједничке активности у домовима за старе, прихватилиштима за децу и младе или бринути о напуштеним мацама, куцама…

 

Најинспиративније волонтерске акције ће бити награђене. Школски волонтерски тимови ће добити вредносне ваучере како би могли да наставе да се баве волонтерским радом или да организују друге занимљиве активности у школи. Наградни фонд износи 200.000,00 динара, а обезбеђен је у буџету Градске општине Звездара.

 

Позивамо младе волонтере да буду креативни у својој племенитости!