У недељу о Митару и Фарисеју, 13.фебруара 2022. године, Његова Светост Патријарх српски г.Порфирије служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Покрова Пресвете Богородице на Звездари.

Његовој Светости саслуживали су свештеници из братства Покровског храма протојереји-ставрофори Јовица Вићентијевић, Слободан Аксентић, Милутин Чекетић, Јован Милановић, јереји Гаврило Рајић, Ненад Продић, Михајло Рапајић и ђакони Радомир Врућинић, Драган Радић, Немања Калем и Павле Матулић.

У веома надахнутој беседи Патријарх је рекао да У молитви пред Господом свако пројављује и показује своје реално стање. Важно је да испуњавамо закон Божји, јер без испуњавања закона Божјег и без испуњавања заповести Христових, ми напуштамо и издајемо Јеванђеље, издајемо систем вредности који утврђује наше постојање и који треба да буде светлост свету.

Светој Литургији поред великог броја верног народа присуствовали су и председник ГО Звездара Владан Јеремић и директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић. Певао је мешовити хор Храма а за певницом су појали студенти са Богословског факултета у Београду.