При крају су радови на реконструкцији амбуланте Дома здравља „Звездара” у Великом Мокром Лугу у којој се лечи пет хиљада грађана.

 

Према речима председника Градске општине Звездара Владана Јеремића који је обишао радове у друштву са в.д. директора Дома здравља Звездара др Александром Митровић, ово је прво значајније улагање у последњих 70 година од када је зграда саграђена.

 

„Ми смо издвајањем средстава из буџета за ове радове, испунили очекивања и жеље грађана, који су нам се обраћали са захтевом да се амбуланта реновира. Радови су обухватили постављање нове фасаде, једног дела крова и  приступних стаза”.

 

Др Митровић рекла је да ће бољи услови који су реконструкцијом омогућени, много значити и грађанима и запосленима Дома здравља који раде у овом простору. Она је додала да у оквиру амбуланте као и до сада ради лекар опште праксе.

 

Простор у коме се налази амбуланта на адреси Николе Груловића 14, више пута је мењао намену и пре него што се у овај простор „уселила“ амбуланта, зграда је коришћена као школа за основце од првог до четвртог разреда.