Нова акција добровољног давања крви одржана је данас на тргу испред Градске општине Звездара. Трансфузиомобил Института за трансфузију крви поново је привукао пажњу Звездараца и пролазника који су желели да буду хумани и дају крв.

 

Међу онима који су се одазвали апелу и добровољно дали крв била је и чланица Већа ГО Звездара др Гордана Мишев која је рекла:

„Многи међу нама су били у ситуацији да имају или познају неког коме је у датом тренутку била неопходна трансфузија крви. Добровољно давање крви је облик солидарности према грађанима којима је та крв потребна и уједно један вид друштвене одговорности, који подстиче неговање здравих стилова живота и навика. Крв дајем од 1996. године и мислим да би свака здрава особа, макар повремено, требала добровољно да да крв. То је један хуман гест који неком може спасити жиивот, посебно у летњем периоду када је одзив добровољних давалаца слаб, а разни здравствени проблеми или саобраћајне несреће, учестале. Плато ГО Звездара традиционално је место за постављање трансфузиомобила Института за трансфузију крви и апелујем на грађане да сврате и начине један пре свега хуман, људски гест”.

 

У сарадњи која траје више година, акција је реализована у организацији Института за трансфузију крви Србије и Градске општине Звездара, уз асистенцију волонтера ЦК Србије.