У просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395, одржана је нова креативна радионица која промовише библиотерапију и лековиитост књига, коју не смемо да заборавимо, посебно у условима живота и ограничењима које намеће ковид епидемија.

Настављајући радионице под називом „Књига као лек“, професорка и песникиња  Милена Исаиловић, волонтерка Сервиса,  представила је и препоручила роман Владимира Пиштала „Сунце овог дана“. Милена је нагласила да своју причу о садашњости Пиштало исписује као писмо Андрићу. Свет Андрићевог књижевног дела комбинује са извештајем из времена садашњег, показујући да се језиком слика и осећања може говорити о књижевнности и о времену о којем се говори.

Волонтерка, професорка књижевности, објаснила је и да књига отвара бројне аналитичке и поетичке прозоре. У манифестном говору есеја скривене су многе приче, песме и путописи. Мотивациона порука књиге је да светлост треба поделити са другима. После ове књиге нико више неће читати Андрића на исти начин.

На радионице Милене Исаиловић добродошли су сви који воле да читају као и они који имају недоумицу како и зашто треба читати.

Радионица је одржана у складу са актуелним епидемиолошким мерама и увек важном поруком,  да негујемо културу читања и памћења, дружења и размене идеја и добре енергије.