У просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395, одржана је нова креативна радионица која промовише библиотерапију и лековиитост књига, коју не смемо да заборавимо, посебно у условима живота и ограничењима које намеће ковид епидемија.

Настављајући радионице под називом „Књига као лек“, професорка и песникиња  Милена Исаиловић, волонтерка Сервиса,  представила је и препоручила роман Светлана Велмар Јанковић  „Лагум“. Милена је нагласила да  је Велмар Јанковић као класик српске књижевности неизбежна са својим рукописима. Она је нагласила да је „Лагум“  дело које се јави једном у педесет година у једном народу. „Лагум“ уметнички убедљиво тематизује голготу једне грађанске породице у време окупације после 1945.године и време које треба упознати и памтити. Писан је као дневник са много поетике и филигрански лепом реченицом.

На радионице Милене Исаиловић добродошли су сви који воле да читају као и они који имају недоумицу како и зашто треба читати.

Радионица је одржана у складу са актуелним епидемиолошким мерама и увек важном поруком,  да негујемо културу читања и памћења, дружења и размене идеја и добре енергије.