Девету  годину заредом Градска општина Звездара је реализовала процедуру конкурса којим се из Фонда Задужбине „Др Јелисавета и Др Иван Шеговић“  додељује новчана помоћ деци и младима без родитељског старања са пребивалиштем на подручју општине Звездара. У 2021. години помоћ ће примити 20 деце и младих са Звездаре  и то у појединачним износима  од по 14.000,00 динара за свако дете, што укупно износи 280.000,00 динара, чиме се поштује воља задужбинара др Ивана Шеговића и његове супруге Јелисавете да се из фонда Задужбине помажу деца без родитељског старања са територије Градске општине Звездара.

Прикупљање, проверу, обраду и процену поднетих пријава и пратеће документације, као и давање предлога за доделу једнократне помоћи реализовао је Одбор за новчану помоћ деци  у складу са Статутом Задужбине „Др Јелисавета и Др Иван Шеговић“ донетом 2. фебруара 2016.године.

Резултати конкурса о додели финансијске помоћи деци и младима из фонда Задужбине Шеговић  објављени су на огласној табли Градског центра за социјални рад у Београду-Одељење Звездара као и на сајту Општине

Новчану помоћ  деци и младима и њиховим старатељима уручиће представници Задужбине и Градске општине Звездара у оквиру свечаног обележавања Дана општине- 16.октобра у Свечаној сали за венчања. Старатељи и хранитељи добитника новчане помоћи биће благовремено обавештени о термину свечаности.

Одлуку Одбора можете преузети ОВДЕ.