Једанаесту годину заредом, ГО Звездара је реализовала процедуру конкурса којим се из Фонда Задужбине „Др Јелисавета и Др Иван Шеговић“  додељује новчана помоћ деци и младима без родитељског старања са пребивалиштем на подручју општине Звездара. У 2023. години помоћ ће примити 20 деце и младих са Звездаре  и то у појединачним износима  од по 15.000,00 динара за свако дете, што укупно износи 300.000,00 динара, чиме се поштује воља задужбинара др Ивана Шеговића и његове супруге Јелисавете да се из фонда Задужбине помажу деца без родитељског старања са територије Градске општине Звездара.

 

Одлуку о додели једнократне помоћи донео је Одбор за новчану помоћ деци  у складу са Статутом Задужбине „Др Јелисавета и Др Иван Шеговић“ донетом 2. фебруара 2016.године.

 

Резултати конкурса о додели финансијске помоћи деци и младима из фонда Задужбине „Шеговић” објављени су на огласној табли Градског центра за социјални рад у Београду-Одељење Звездара и Општине Звездара.

 

Новчану помоћ деци и младима уручиће председник Градске општине Звездара  и представник Задужбине поводом обележавања Дан општине, а време и место уручивања новчане помоћи биће благовремено саопштено корисницима помоћи и њиховим старатељима/хранитељима преко ГЦСР- Одељења Звездара.