Због интересовања полазница, у оквиру циклуса „Школа креативног кројења и шивења“, у Волонтерском сервису Звездаре ће у петак 10.септембра од 11 до 13 часова бити одржана нова радионица. Сервис ће наставити са реализацијом ових радионица и током јесени. Због обавеза радионичарки, термин за нoве радионице ће бити петак у наведено време.

Водитељке радионица Александра Бечеи, сликарка и „креативна шваља“, и Гордана Павловић, моделарка, показаће у петак на 5. радионици полазницама неколико шаблона за израду маски од текстила, њихово кројење, припрему као и само шивење.

Школу креативног кројења и шивења подржала је и Канцеларија ОЕБС-а у Србији донацијом једне портабл шиваће машине и два лептир стола за рад, а неопходан материјал ра рад је обезбедила Општина Звездара. Као и обично, све што буду направили током обуке, учесници ће моћи да задрже као успомену и поклон Волонтерског сервиса Звездаре.

Радионице су бесплатне за све учеснике, а због ограниченог броја полазница, заинтересоване будуће полазнице могу да се информишу на број телефона Сервиса 011/286 44 26.

Радионице се одржавају у складу са актуелним епидемиолошким мерама.