Волонтерски сервис Звездаре је наставио да организује програм „Распуст у Волонтерском“, у просторијама Сервиса, настојећи да младима основношколског и средњошколског узраста, који распуст проводе у Београду, помогне да летње дане искористе на најбољи начин.

 

У првом делу програма одржана је креативна радионица сликања коју је реализовала радионичарка волонтерка Јелена Митровић, академска сликарка, а у другом делу програма је одржан квиз „Мозгалица“, који су водили волонтери Волонтерског сервиса Звездаре.

 

Наредна радионица у оквиру циклуса „Распуст у волонтерском” заказана је за уторак, 15. августа када ће од 10 до 11,50 часова бити одржана креативна радионица на којој ће полазници научити да израђују и осликавају маске у „маше“ техници са мотивима по избору (ликови из бајки,филмова, маште полазника и др.) уз инструкције и вођење радионичарке волонтерке  Мирјане Дамњановић, а од 12 до 12,50 часова биће одржан квиз „Мозгалица“ који ће водити волонтери Волонтерског сервиса Звездаре.

 

Поред учења и забаве, предвиђено је да млади у Волонтерском сервису  проведу време у дружењу и међусобном упознавању.

 

Све радионице су бесплатне, неопходан материјал је обезбедила Градска општина Звездара, а полазници са собом треба да понесу своју машту, радозналост и спремност да науче нешто ново.

 

Позивају се млади да се, према својим интересовањима, пријаве за нове радионице које ће бити реализоване 15. и 17. августа. Предвиђено је да у групама буде до 12 полазника који треба да се пријаве путем телефона 011/286 44 26 уторком и четвртком од 9 до 14 часова или на имеил адресу: volonterski.servis@zvezdara.org.rs . Групе се формирају до попуне предвиђеног броја. У меилу обавезно треба навести: за који дан се кандидат пријављује, име и презиме, датум рођења и контакт телефон.