Традиционално, последњих осам дана у години, у дворишту бивше фабрике „Клуз”, Мите Ружића 8, реализује се Вашар и забава за памћење. Од ове године, први пут биће организован и Новогодишњи вашар који ће бити одржан од 24. до 31. децембра од 17 до 22 часа.

 

Становници Београда, а посебно житељи Звездаре, уживаће у разноврсном програму који ће се одржавати у отвореном и затвореном простору. Организатори су уз помоћ Градске општине Звездара осмислили програм Новогодишњег вашара који је прилагођен различитим узрастима и интересовањима.

 

Малишани ће уживати у дечијим представама, креативним радионицама, сликању са Деда Мразом и великом броју новогодишњих ђаконија.

Нешто старији, моћи ће да се загреју уз кувано вино или ракију, опробају се уразним играма и уживају у разноврсном музичком програму, али и да купе уникатне новогодишње поклоне.

 

На Вашару ће учествовати више од 150 излагача са одличном и разноврстном понудом. Међу учесницима Вашара у „Клузу” су и Волонтерски сервис Звездаре и Удружење МНРО Звездаре чије креативне радионице ће, уз помоћ вештих волонтера, у суботу 24.децембра од 16 до 18 часова, бити прилика за креативност и освајање вештине израде честитки и разних новогодишњих украса. Све што направе на радионицама, учесници свих генерација, ће моћи да понесу кући као поклон и успомену са Вашара.

У сарадњи са хуманитарном организацијом „Хуманист”, биће организовано

прегршт хуманитарних акција, а једна од њих је и испијање чаја са познатим

личностима Србије.

За 29. децембар заказано је симболично пуштање лампиона са новогодишњим жељама.

 

Све информације у вези са Новогодишњим вашаром, заинтересовани могу

испратити на Инстаграм профилу Svaštara Concept Bar.

 

Провод на Вашару је загарантован, а улаз је бесплатан.