Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић данас је на тргу испред Општине, пред великим бројем присутних грађана, отворио свечану манифестацију „Звездарски ажури” којом је настављено обележавање Дана општине Звездара (16. октобар). Манифестацију је организувало Удружења за очување културне баштине „Дах”, у сарадњи са ГО Звездара, а отварању су присуствовали и представници руководства Општине.

 

Владан Јеремић је рекао да му причињава задовољство да отвори манифестацију на којој учествује већи број излагача из земље који презентују своја дела и производе којима се даје допринос промоцији традиције и културних вредности и која сваке године привуче велики број посетилаца, како старијих тако и млађих.

„Овај догађај обједињује вредности за које се у Општини Звездара залажемо-неговање традиционалних вредности и стваралаштва, као и међугенерацијску сарадњу, јер на њему учествују и старији и млађи”-рекао је Владан Јеремић и позвао посетиоце да данас и наредна два дана посете манифестацију.

 

Након овога, извршни директор манифестације Драгана Вујасиновић је, у име Удружења „Дах”, због 10 година рада Удружења, заслужнима уручила повеље захвалности за изузетан допринос и сарадњу у очувању и неговању српске културне баштине. Између осталих, повеље захвалности добили су и Градска општина Звездара и члан Већа ГО Звездара Богдан Лековић.

 

У културно-уметничком програму наступили су мецосопран Вера Вујасиновић, председник Удружења за очување културне баштине „Дах”, Дечији вртић „Драгуљче” и Уметнички ансамбл Староградска Србија (Удружење „Дах”).

 

На манифестацији која траје од 13. до 16. октобра, од 8 до 16 сати, на тргу испред Општине Звездара биће изложени руком рађени уметнички предмети, слике, иконе, акварели, мед и производи од меда, мирисна уља и друго.

 

Након овога, у Општини је одржана додела јубиларних награда запосленима у Управи ГО Звездара за 10, 20, 30 и 35 година рада.

 

Јубиларне награде је уручио председник ГО Звездара Владан Јеремић који је захвалио награђенима на дугогодишњем раду и труду да ГО Звездарљ буде препознатљива по квалитету услуга које пружа.

 

Програм обележавања Дана општине Звездара биће настављен у петак 14.10.2022. када ће Фонд Задужбине „Шеговић“ уручити новчану помоћ деци и младима без родитељског старања.