Градска општина Звездара наставља обележавање 16. октобра- Дана општине Звездара низом догађаја који ће бити реализовани у периоду од 13. до 17. октобра,  па је данас на тргу испред Општине, пред већим бројем посетилаца, одржано свечано отварање фестивала „Звездарски ажури”, у организацији Удружења за очување културне баштине „Дах” и ГО Звездара.

Догађају су присуствовали председник и заменик председника ГО Звездара Владан Јеремић Драгана Ђурић, као и представници руководства општине.

Након химне Републике Србије, коју је извела мецосопран Вера Вујасиновић и химне Београда присутне излагаче и посетиоце су поздравили председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и председник Удружења „Дах” Драгана Вујасиновић.

Владан Јеремић је рекао да му причињава задовољство што се на почетку овогодишњег обележавања Дана општине Звездара на тргу испред Општине налази већи број излагача из различитих делова земље који овде презентују своја дела и производе којима се даје допринос промоцији традиције и културних вредности.

„Овај догађај на најлепши могући начин презентује оно за шта се у Општини Звездара залажемо-стваралаштво, креативност и традиционалне вредности!”-рекао је Владан Јеремић и позвао посетиоце да данас и наредна два дана посете манифестацију.

Сликар из Сурчина Јанко Пиљак је поклонио ГО Звездара своју слику коју је примио председник ГО Звездара Владан Јеремић, а у оквиру програма манифестације, деца чланови Уметничког ансамбла Удружења „Дах” одрецитовала су здравицу за коју је текст писао Љубивоје Ршумовић, док су сениору Удружења „Дах” извели „Ово је Србија” и „Краљево коло”. Након отварања фестивала, академски сликар Иван Вања Милановић је држао јавни час поводом Дана општине и 50 година од његове прве изложбе одржане на истом месту.

Од 13.до 15.октобра на платоу испред Општине, од 10 до 20 сати, организован  је Креативан продајни базар, а излагачи су: Атеље „Марковић“, Чаролије Надине кухиње,. Етно радионица „АНА“,. Газдинство „Конели“, ОШ „Драгојло Дудић“, Ранка Челић и Нада Малишић – уметничка радионица, Атеље Јелица-Цица, Кладово, Удружење „Срећно доба“, Мед и мелеми – Радосав Живковић, Удружење жртава насиља „Хајр“, Атеље „Пиљак“ – Сурчин, Удружења Косовског Поморавља, ХХУ „Хлеб живота“ и УГ „Моје две златне руке“.

На штанду Удружења Косовског Поморавља данас је Врањску Бању представљала директор Специјалне болнице за рехабилитацију Слађана Стошић која је рекла да учествују на манифестацији ради успостављања што бољих односа између Општине Врањска Бања и ГО Звездара и како би посетиоцима представили услуге које Врањска Бања пружа корисницима.

Тако смо имали прилику да чујемо да је ова бања препознатљива по најтоплијој води у Европи и да је због њене лековите воде богате сумпором, посећују особе након операције кука или кичме, они који пате од старачких реуматозних проблема, као и они који имају псоријазу или екцеме и друга обољења. У близзини Бање се налази Манастир Прохор Пчињски и друге знаменитости, па посетиоци који посећују Бању могу да уживају и у обиласку природе препуне зеленила.

Након овога, у Општини је одржана додела јубиларних награда запосленима у ГО Звездара за 10, 20, 30 и 35 година рада.

Јубиларне награде је уручио председник ГО Звездара Владан Јеремић који је захвалио награђенима на дугогодишњем труду да ГО Звездарљ буде препознатљива по квалитету услуга које пружа.

У поподневном делу програма наступили су КУД „Свети Сава” и деца из Вртића „Наша бајка”

Све активности се реализују у складу са епидемиолошким мерама.

 

Програм обележавања Дана општине Звездара у четвртак 14.10.2021.

Додела новчаних награда ученицима и наставницима менторима за освојено 1, 2. и 3. место на републичким такмичењима биће одржана по следећем распореду:

За основне школе:

-у 10:00 у основним школама „Владимир Ђорђевић” и „Јелена Ћетковић”

-у 11:00 у основним школама „Вељко Дугошевић” и „Ћирило и Методије”

-у 12:00 у ОШ „Деспот Стефан Лазаревић”

-у 13:00 у Великој сали ГО Звездара-додела награда за средње школе

 

–у 18:00 „Музика и ми, заједно“ Удружење „ОСИ Београд“ , у Пан Театру, Булевар краља Александра 298, организује манифестацију инклузивног карактера на којој учествују особе са инвалисдтетом и  здраве особе, а циљ је  кохезија  и   видљивост  ОСИ   и  њихова боља интеграција у друштву

Програм  је  средствима из буџета подржала ГО Звездара на конкурсу за културу, а на манифестацији ће бити присутан председник ГО Звездара Владан Јеремић.

 

– 19:00 Интерактивно предавање са темом „Ојачајте свој психолошки имунитет“, у склопу циклуса радионица под називом „ Са Звездаром до Звезда“ у Скупштинској сали ГО Звездара.

 

Програм на платоу испред ГО Звездара: Креативни продајни базар, а од

– 15:00 КУД „Староградска Србија“

– 15:30 Вртић „Сунчица“