Након редовне месечне супервизије и евалуације волонтирања у фебруару месецу, волонтери и волонтерке Волонтерског сервиса Звездаре су дружењем обележили Међународни дан жена, 8.март.

 

Волонтерке/е је посетила и чланица општинског Већа и Тима за волонтерску подршку грађанима Звездаре. Гордана Мишев која се обратила присутнима речима да су хуманост и емпатија данас важнији него икад будући да живимо у време пуно изазова, усамљености и депресије. Она је нагласила да се Општина поноси програмом рада свог Волонтерског сервиса и захвалила се волонтеркама и волонтерима што волонтирају на Звездари.

 

У радном делу састанка, размењена су искуства у пружању подршке суграђанима у кућним условима, Саветовалишту за појединце и породице, на едукативним и креативним радионицама. Подршка се реализује у складу са актуелним епидемиолошким мерама, посебно у бризи за најстарије суграђане у кућним условима. Након теренског обиласка нових корисника, направљен је распоред волонтера који ће их обилазити и обављати набавку хране и лекова.

 

У оквиру планирања активности Сервиса током марта месеца, договорена је реализација Хуманитарног базара „Књига као лек“ 24.марта када ће од 10 до 14 часова суграђани свих генерација моћи да учествују на тај начин што ће доносити прочитане књиге у просторије Волонтерског сервиса Звездаре (Булевар краља Александра 395) и мењати их по личном избору за наслове које желе да прочитају. Књиге које не буду подељене у Сервису, на крају акције ће у сарадњи са Црвеним крстом Звездаре бити спаковане и прослеђене школи или библиотеци у Србији којима недостају књиге. Избор школе ће направити Црвени крст Звездаре који има сазнања са терена о потребама постојећих библиотека. У оквиру ове хуманитарне акције, Милена Исаиловић, песникиња, професор књижевности и волонтерка одржаће још једну у низи радионица под називом „Књига као лек” која ће бити посвећена рукопису и животу Моме Капора, књижевника и сликара.

 

Након радног дела и поделе пригодних поклона поводом Дана жена, волонтерке/и су наставиле/и своје месечно виђање уз дружење, кафу и кифлице.