Волонтерски сервис Звездаре и Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом, са партнерским удружењима, традиционално су обележили Међународни дан породице са циљем да промовише значај породичних вредности и информише суграђане о постојећим програмима подршке породицама у свакодневном животу.

 

Чланица Већа ГО Звездара Гордана Мишев обратила се присутнима у  име Општине, нагласивши да је ово веома битна манифестација због тога што се наглашава значај породице. „Ова Манифестација нас подсећа да треба да се вратимо основној јединици друштва, а то је породица“, истакла је Гордана Мишев. Подсетила је и на мере Владе које су усмерене ка младима, 20.000 еура за први стан и 300.000 динара за прво дете, ту је поменула и ГО Звезадару која такође спроводи бројне пројекте, као што су улагања у стамбене објекте, подела новогодишњих пакетића коју сваке године Општина реализује као и додела ауто седишта за бебе, а све у циљу јачања породице која је стуб друштва. Поред суграђана свих генерација, у радионицама на отвореном су учествовали и малишани збринути у „Прихватилишту за децу Београда“ са својим васпитачицама чији цртежи су изложени на импровизованој изложби на тргу испред Општине. За посетиоце је организован инфо пулт са корисним матријалима – постојећим програмима подршке појединцима и породицама које организује Општина и цивилни сектор чије активности подржава локална самоуправа. Заинтересовани суграђани  су били укључени у интерактивне  радионице на којима су  се исписивале поруке на припремљеним магнетима а најмлађи су цртали и своје радове изложили на једнодневној импровизованој изложби на отвореном на тему „Моја породица“.

 

У манифестацији су учествовали и удружење „Хлеб живота“ са корисним инфо материјалом намењеном породицама које брину о свом члану оболелом од неког облика деменције као и Удружење „Центар за бебе“, који су промовисали родитељство као породичну вредност у оквиру реализације пројекта „Беба ПЛУС“ и кампање „Обезбедимо пакете добродошлице за бебе широм Србије“. За све посетиоце Волонтерски сервис са партнерима је припремио симболичне поклоне.