Поводом обележавања Међународног дана породице, прихватилиште за децу Београда обишли су секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и председник ГО Звездара Владан Јеремић у друштву са директорком Прихватилишта Данијелом Стајковић.

 

Секретарка је истакла да је Међународни дан породице време за промоцију породице, али и за озбиљне разговоре о неким изазовима с којима се суочавају породице око нас. – Данас промовишемо свест и боље разумевање неких од тих изазова. Желим овом приликом и да захвалим колегама које раде у Прихватилишту за децу Београда, јер сви заједно чинимо једну велику породицу. У Београду живи око 483.000 породица, од тога је највише породица са једним, двоје и троје деце, а породица са четворо деце је око 3.000. План Секретаријата је да током ове и следеће године издвајамо средства неопходна како би све наше установе функционисале беспрекорно и како би деци у Прихватилишту олакшали боравак – рекла је Станисављевићева.

 

Јеремић је рекао да Градска општина Звездара промовише породичне вредности и кроз програме којима се током године бави. „Тренутно су актуелна 3 програма подршке породици:

– беби пакети за бебе рођене на Звездари од почетка године, ауто седишта за бебе која сваке године делимо како би подигли свест о безбедности најмлађих у саобраћају и Школа родитељства, којом помажемо трудницама и младим мамама да савладају изазове које доноси родитељство.

 

Данијела Стајковић, директорка Прихватилишта за децу Београда, изразила је задовољство што се на данашњи дан окупио велики број деце.

– Окупили смо се данас да пошаљемо једну важну поруку, да деци која користе услуге Прихватилишта пружимо овог дана једно лепо уживање. Наша деца сусрећу су се проблемом недостатка породичне љубави, несигурности у себе, као и недостатком самопоуздања да постигну велике циљеве. Важно је да свако дете које користи наше услуге сутра постане озбиљан човек, јачи и користан члан нашег друштва – закључила је Стајковићева.