Градска општина Звездара је обележила своју славу Сретење Господње обредом резања славског колача, даривањем прворођене бебе на Сретење у породилишту КБЦ „Звездара” и свечаном доделом новчаних награда  ученицима са Звездаре који су освојили прва три места на републичким такмичењима у школској 2019/2020. години.

Председник ГО Звездара Владан Јеремић, заменик председника Драгана Ђурић, председник звездарске Скупштине Александар Ерор и члан општинског Већа Душан Игњатовић посетили су породилиште КБЦ „Звездара” и уручили поклон-златник за Димитрија Радојичића, од мајке Наташе и оца Милоша,-прворођену бебу на Сретење у овој здравственој установи, Поклон за малог Димитрија, који је на рођењу био тежак 3200 грама и дуг 51 центиметар је због епидемиолошких мера  уручен начелници др Весни Стојановић.

Након овога, у Свечаној сали ГО Звездара је одржан обред резања славског колача уз саслужење свештеника из Храма Светог Николе којем је присуствовало руководство Општине, а потом је одржана свечаност поводом доделе новчаних награда ученицима који су освојили прву, другу и/или трећу награду на републичким такмичењима у школској 2019/2020. години. Награде су уручили председник и заменик председника ГО Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић и председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор.

Свечаност су својим наступом улепшали ученици Основне музичке школе „Владиимр Ђорђевић”.

Поводом општинске славе Сретења Господњег председник ГО Звездара Владан Јеремић је честитао славу присутнима и рекао да општина Звездара обележава своју славу на празник који са једне стране сведочи о дугој историји српске државности, а са друге стране је окренут ка будућности и изградњи још модернијег друштва.

„Због тога је из буџета ГО Звездара издвојено 207.000,00 динара за награђивање 10 ученика  који су освојили прву, другу и/или трећу награду на републичким такмичењима која се налазе у Календару такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја у школској 2019/2020. години, као и за 9 њихових наставника –ментора као знак да је за Звездару важно да има овакве младе генерације  које ће допринети још већем развоју Звездаре, Београда и Србије”-рекао је Владан Јеремић и пожелео да наредних година награђених ученика буде и више, а Општина ће обезбедити средства за награде.