Градска општина Звездара обележила је своју славу Сретење Господње обредом резања славског колача, у присуству председника ГО Звездара Владана Јеремића, представника руководства Општине, запослених и гостију.

 

На почетку обележавања општинске славе, хор Основне школе „Дeсанка Максимовић”, који чине ученици од 5. до 8. разреда, отпевао је химну Србије „Боже правде”, а хор деце млађих разреда извео је пригодне нумере под називом „Густа ми магла падала“ и „Расти, расти мој зелени боре“. У наставку обележавања славе општине, КУД „Свети Сава“ извео је кореографију  Игре из околине  Београда, а након тога су обред резања славског колача и освећење жита обавили свештеници звездарске цркве „Свети Никола“.

 

Владан Јеремић је честитао славу присутнима и свим грађанима Звездаре и рекао да општина Звездара обележава своју славу на празник који са једне стране сведочи о дугој историји српске државности, јер је на овај датум 1804. почео Први српски устанак, а 1835. је донет Сретењски устав, док је са друге окренут ка будућности и изградњи још модернијег друштва.

„Сретење је Дан државности Републике Србије, који Градска општина Звездара обележава и као своју славу са жељом да сви њени грађани имају пуно успеха и да време које долази свима донесе још већи напредак и просперитет. Градска општина Звездара је међу водећим у земљи по позитивном природном прираштају, који показује да пуно пажње поклањамо побољшању квалитета живота становника и надамо се да ће наредне године донети још већи просперитет”- рекао је Јеремић.

 

Председник ГО Звездаре Владан Јеремић је истакао резултате које је  Градска општина Звездара постигла у претходних годину дана, међу којима су гасификација Звездаре односно изградња 134 километра гасоводне мреже којом ће око 4.000 хиљаде домаћинстава бити прикључено на гас, као и капитална инсвестиција – изградња спортског друштва „Раднички“  где  ће бити изграђено 16.000 хиљада квадрата спортског простора а носиће име по легендарном Душану Ивковићу. Када су школарци у питању, сваког првог септембра Општина дарује ранчеве ђацима првацима , и награђује најбоље ученике генерације јер су они понос Звездаре. За Нову годину и Божић сву децу са Звездаре обрадујемо пакетићима а драго нам је да можемо да се похвалимо и великим успехом Основне школе „Драгојло Дудић“ која  је добитник Сретењског признања, зaкључио је Јеремић.