Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић примио је захвалницу за допринос развоју и промоцији дечијег фудбала.

Ове године навршава се двадесет година од када је одиграна прва фудбалска утакмица у оквиру пројекта Мини – Макси лиге који су осмислили спортски ентузијасти, визионари и заљубљеници у фудбалски спорт, може се слободно рећи пионири дечјег фудбала у Србији. Овај пројекат Европска кућа фудбала – УЕФА оценила је као један од три најбоља пројекта у Европи.

Тим поводом у Градској општини Звездара, на којој је управо пре двадесет година Мини – Макси лига почела своју мисију, на пригодан начин обележен је овај важан јубилеј дечијег фудбала и спорта уопште.

Председнику општине Звездара, Владану Јеремићу, уручено је специјално признање – захвланица за допринос развоју и промоцији дечијег спорта и подршку пројекту Мини – Макси лиге.

У свом обраћању он је изразио велико задовољство што је управо Звездара место где је покренут овај стратешки пројекат српског фудбала и домаћин обележавања јубиларне годишњице једног изузетног пројекта, као што је Мини – Макси лига.

„Звездара јесте општина која изузетно подржава спорт и посебно садржаје за најмлађе, јер ми настојимо да у оквиру расположивих могућности развијамо све спортове, како у погледу инфраструктуре, тако и издвајања буџетских средстава за развој спорта. Циљ нам је да деца Звездаре могу да се баве спортом који пожеле, наравно, у добрим и безбедним условима. Базични фудбал, и фудбал као најмасовнији спорт захтева највише улагања, с обзиром да имамо велики број фудбалских тимова, а у том смислу веома нам је важна и Мини – Макси лига као најмасовнији дечији пројекат која укључује и девојчице. Захваљујем се на овом признању, и обећавам да ћемо у наредном периоду још више побољшати услове за бављење спортом, а Мини-Макси пројекту, који од сада постаје заштитни знак наше општине, ћемо пружити максималне услове за даљи развој” – рекао је Јеремић.

„Звездара је данас препозната као фудбалски центар. Мини–Макси лига је пројекат који је Звездари донео много добрих ствари, пре свега за развој дечјег фудбала. Мини – Макси лига на Звездари ће наставити да живи уз подршку локалне самоуправе, јер порука коју данас шаљемо веома је важна и за Фудбалски савез Србије, али исто тако и за даљи развој дечјег фудбала у Србији”- закључио је Јеремић.

Владан Шкорић, председник Дечије фудбалске асоцијације (ДФА) и један од оснивача Мини-Макси лиге, иначе рођени Звездарац, рекао је да ова општина има дугу фудбалску традицију у сваком погледу и да му је зато изузетно драго да овако лепе речи и поруке долазе управо од стране председника општине на којој је овај пројекат рођен пре тачно двадесет година.

„Звездара је данас центар фудбалске Србије када је у питању дечји фудбал и није случајно да смо данас овде у згради Општине Звездара, ништа није случајно. Веома смо захвални на срдачном пријему и лепим речима и сада смо сигурни да ће пројекат наставити да живи и да се даље развија и унапређује, јер је направљен да окупља омладину, децу, најмлађе, и да омогући локалним заједницама да развијају спорт, пре свега да би деца имала алтернативу у животу и неке боље и квалитетније садржаје. Суштина је добро, квалитетно васпитање, и пре свега континуирана едукација одраслих који раде са децом. Потребно је стално освежавати знања, а сваки систем без контроле није добар. Треба осигурати да само оно што је најбоље долази до деце”- изјавио је, поред осталог, Шкорић.