Рвачки клуб „Раднички” из Београда свечано је у хотелу „Москва“ обележио 100 година постојања.

 

Рвачи „Радничког” су кроз богату историју донели 11 медаља нашој земљи са великих такмичења, а 1973. године клуб је био и шампион државе.

 

Свечаном обележавању јубилеја присуствовали су бројни гости, који су, како је истакао спортски директор Младен Кецман, сви део породице, а додељене су и специјалне плакете.

 

Плакете су, између осталих, добили председник Светске рвачке федерације Ненад Лаловић, министар спорта Зоран Гајић, помоћник министра и дугогодишњи председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић, као и први човек Спортског савеза Србије и олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек.

 

Посебне плакете добили су освајачи медаља на великим такмичењима: Момир Кецман, Првослав Илић, Горан Касум, Милан Зарић, Бранко Ковачевић и Душан Стокић, дугогодишњи првотимац Сафет Реџовић, као и постхумно легендарни тренер Мирослав Читаковић, затим чувени кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић и доктор Драган Марковић.

 

Дугогодишњи председник клуба Драган Шебулов посебно је нагласио значај изградње нове савремене дворане захваљујући којој ће на „Црвеном крсту” моћи да стасавају нови шампиони.

 

Један од лауреата, Владан Јеремић, председник Градске општине Звездара, рекао је да је „посебно почаствован Повељом која му је уручена за изузетан допринос поводом 100 година Рвачког клуба „Раднички“ и пожелео је клубу и његовим члановима пуно успеха у наредним годинама.